Григор Димитров  не успя да се класира за финала на турнира

...
Григор Димитров  не успя да се класира за финала на турнира
Коментари Харесай

Британец спря Григор Димитров за финал във Вашингтон

Григор Димитров  не съумя да се класира за финала на шампионата във Вашингтон от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист загуби с 3:6, 6:7(4) от Даниел Еванс. За британецът това ще бъде първи край от това равнище. Негов противник в разногласието за трофея ще е Талон Грийкспор, който отстрани Тейлър Фриц в другия полуфинал.

За Григор това беше трети полуфинал през сезона след тези в Ротердам и Женева. И в този случай обаче хасковлията не съумя да прескочи тази фаза и да играе за спечелването на трофей. Във Вашингтон българинът в профил поредно Макензи Макдоналд и Емил Русувуори, а Юго Юмбер не излезе в мача посред им от четвъртфиналите поради травма. 

Димитров стартира по-добре срещата и имаше опция да пробие още първоначално, само че Еванс сподели здрави нерви и се измъкна от сложната обстановка. Българинът продължи да бъде ефикасен до 3:3. В седмия гейм Гришо за първи път трябваше да избавя точка за пробив. Той съумя да го направи, стигайги до дюс, само че тогава Еванс взе самодейността и проби за 3:4. Британецът завоюва своето подаване, а по-късно още веднъж проби, с цел да поведе след 3:6. 

Втората част започва по еднакъв метод. Еванс изостана с 15:40 на собствен сервис, само че удържа подаването си. Димитров също имаше усложнения при 1:2, само че с помощта на началния си удар не позволи да бъде продънен. Двамата тенисисти сервираха решително и се стгина до тайбрек. Там играта беше равностойна, като Гришо на два пъти заличи пасив от мини брейк. При 4:5 той имаше два сервиса, само че не съумя да се възползва и загуби срещата. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР